Meseria de paramedic a fost recunoscuta

0
215

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii dr. Raed Arafat a declarat pentru AGERPRES, ca meseria de paramedic a fost recunoscuta de Ministerul Muncii, decizia in acest sens urmand sa apara in curand in Monitorul Oficial.

Dr. Raed Arafat a facut referire si la schimbarile care intervin in domeniul asistentei de urgenta. El a subliniat ca obiectivele principale in acest domeniu au fost dezvoltarea resurselor umane, dotarea si reorganizarea.
Astfel, pana la sfarsitul anului, in municipiul Bucuresti si Ilfov vor fi 34 de echipaje SMURD. Numarul de echipaje a fost suplimentat in judetele Mures, Sibiu, Arad si urmeaza Timisoara. La Satu Mare vor fi infiintate alte doua echipaje, iar in urmatoarele 2-3 saptamani se vor suplimenta si la Brasov si Constanta.

Subsecretarul de stat a mentionat ca de mai multe echipaje SMURD va beneficia si judetul Galati, iar la Iasi sunt in curs de organizare.
in ceea ce priveste dotarea cu elicoptere, dr. Arafat a spus ca licitatia pentru achizitionarea acestora este in curs de finalizare, aparatele de zbor urmand a fi repartizate in opt puncte din tara.
Privitor la salariile personalului din sistemul de urgenta, respectiv de la Unitatile de Primiri Urgente, Anestezie Terapie Intensiva, Ambulanta, SMURD, dr. Arafat a spus ca la cresterile salariale se adauga sporuri cuprinse intre 50% si 100%, Ministerul Finantelor fiind cel care a sprijinit acordarea acestora.

Articolul precedentCerealele integrale sunt benefice in mentinerea greutatii
Articolul următorCe-i imbolnaveste pe profesori?