Medicul specialist psihiatru, Gabriel Diaconu, l-a numit pe profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, care a încetat din viaţă, un “munte de cunoaștere” şi a povestit despre relaţia profesională pe care a avut-o cu acesta.

“Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne “domnul profesor”. Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simț. Acel om care a îndrăznit să-mi dea o șansă, când eram doar un țânc, să merg și eu la cursul de tulburări ale Mișcării ținut de profesorul Tolosa”, a scris medicul Gabriel Diaconu.

Acesta a mai povestit că profesorul Băjenaru a fost cel care i-a scris o scrisoare de recomandare, ca să poată pleca din țară la studii, şi  “când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept și egal, și am putut avea opinii divergente dar totuși echilibrati unul și celălalt în ce înseamnă argumentație medicală. Un munte de cunoaștere a fost Ovidiu Băjenaru, și puțini vor mai fi vreodată ca el”.

Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), a încetat din viaţă, joi, din cauza noului coronavirus.

Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru era internat la Institutul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate.

În vârstă de 63 de ani, Ovidiu Băjenaru era absolvent al Facultății de Medicina – UMF ”Carol Davila” București, devenind prodecan al Facultatii ”Carol Davila”, în anul 2000, post pe care l-a ocupat până în 2004.