Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a transmis cu ocazia Zilei Medicinei Militare că nu trebuie să uităm niciodată efortul depus de colegii care au pierdut lupta cu viața din cauza noului coronavirus.

“ În fiecare an, data de 21 august reprezintă o zi extrem de importantă, dedicată întregului personal medical militar, oameni a căror viață și-au dedicat-o studiului, perfecționării pentru a putea salva vieți. Doresc să mulțumesc personalului medical militar pentru suportul adus în gestionarea pandemiei generată de virusul SARS-CoV-2, eforturile considerabile de a răspunde prompt în fața acestei crize sanitare răspândită la nivel mondial, la păstrarea și continuarea încrederii în adevăratele valori care reprezintă baza profesiei de medic.
Nu trebuie să uităm niciodată efortul depus de colegii care au pierdut lupta cu viața din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Memoria lor trebuie cinstită permanent, ei fiind acei oameni din prima linie care și-au jertfit viața pentru ca alții să trăiască”, a transmis șeful DSU.

Acesta a participat vineri, la Ziua Medicinei Militare, sărbătorită în fiecare an, pe 21 august, dată la care, în anul 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul de înființare a corpului de ofițeri sanitari. Cu acest prilej, au fost depune coroane şi jerbe de flori la Monumentul fondatorului medicinei militare, dr. Carol Davila.