Mesajul Colegiului Medicilor din România, în contextul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

0
152

Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis, joi, un mesaj de solidaritate, apreciere și colaborare pentru comunitatea asistenților medicali, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. „Unde este medicul, unde este asistentul medical, acolo este și sistemul nostru de sănătate!”, a subliniat CMR.

„Am fost, suntem și vom fi, medici și asistenți, parte integrantă și esențială în funcționarea sistemului de sănătate. La fel ca și noi medicii, și asistenții medicali își defășoară activitatea în cabinete, ambulatorii și spitale pe tot teritoriul României, în conditii mai grele, unii în condiții mai bune, dar cu toții suntem dedicați binelui și funcționării în condiții eficiente a sistemului medical românesc”, a declarat Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

„La mulți ani, dragi colegi! Să aveți putere de muncă și să sperăm că decidenții vor înțelege că, pentru o resursă umană eficientă în sănătate, este nevoie ca numărul acesteia să respecte necesitățile, să fie bine pregătită și să se investească pentru această resursă cheie”, a mai precizat Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu.

Articolul precedentMesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali
Articolul următorChina: Jumătate dintre pacienții spitalizați cu COVID au raportat cel puţin un simptom la doi ani după infectare