Mesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

0
142

Colegiul Medicilor din Municipiul București a subliniat, joi, rolul vital pe care îl au asistenții medicali în cadrul sistemului de sănătate românesc. „Asistentul medical este omul de lângă noi, medicii, asistentul medical este profesionistul din sănătate, care reprezintă puntea de legătură între pacient și noi, medicii”, a transmis CMMB, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

„Asistentul medical, vital în sistemul de sănătate! 12 Mai reprezintă o zi în care se evocă rolul pe care îl au asistenții medicali în sistemul de sănătate. La fel ca și în cazul medicilor, rolul asistenților medicali este înțeles de fiecare pacient, de fiecare persoană care interacționează cu sistemul de sănătate, de fiecare lucrător din sistemul de sănătate. Au fost momente în care s-a încercat o poziționare pe paliere diferite a asistentului medical și a medicului, ceea ce considerăm că este total inadecvat. Medici și asistenți, doar împreună putem să ne desfășurăm activitatea și împreună să facem să funcționeze sistemul de sănătate românesc”, a declarat Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

Articolul precedentCojan (CNAS): Cei care nu se prezintă la serviciile medicale de prevenţie ar putea fi sancţionaţi, din 2023
Articolul următorMesajul Colegiului Medicilor din România, în contextul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali