Mersul pe jos, aproximativ o ora si jumatate pe zi, scade riscul de aparitie a cancerului mamar cu aproape 30%, se arata intr-un nou studiu realizat de oamenii de stiinta de la o prestigioasa universitate din Statele Unite ale Americii.

Cercetarile au aratat ca persoanele active sunt mai putin predispuse la formarea de tesut adipos, care contribuie la cresterea secretiei hormonilor estrogeni. La randul lor, hormonii estrogeni sunt implicati in procesul de formare a tumorilor de la nivelul sanilor.

Studiul a fost realizat pe un esantioan de peste 3000 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 98 de ani. Din numarul voluntarelor la studiu, peste 1.500 dintre ele fusesera diagnosticate cu cancer la san. Cercetarea a constat in analizarea stilui de viata, participantele fiind intrebate de activitatea fizica depusa intr-o saptamana. Rezultatele au aratat ca cele mai multe femei cu cancer mamar faceau miscare mai putin de 10 ore de zi, desi s-a luat in calcul si efortul pe care il depuneau in timpul curateniei.

Pentru a vedea de cat sport este nevoie in prevenirea cancerului la san, cercetatorii intentioneaza sa realizeze si alte studii.