Mersul la sala, inlocuit de medicamente?

0
202

Sunt multi aceia care doresc sa aiba o silueta atragatoare, insa putini care sunt dispusi sa depuna efortul necesar atingerii acestui scop.

Pentru lenesii care vor, totusi, sa arate bine, oamenii de stiinta americani au dezvoltat medicamente ce pot pacali muschii, facandu-i sa creada ca au fost solicitati la maximum, chiar daca persoana in cauza n-a facut nimic altceva decat sa stea pe canapea si sa se uite la televizor.

Cercetatori de la Institutul Salk din California au anuntat ca au dezvoltat doua tipuri de pilule care au facut minuni in cazul soarecilor de laborator. Unul dintre medicamente, denumit Aicar, a crescut capacitatea de efort a soarecilor cu 44%, in doar patru saptamani de tratament.

Cel de-al doilea medicament, GW1516, a crescut rezistenta fizica a soarecilor cu 75%, insa a fost necesar ca tratamentul sa fie combinat cu sesiuni de miscare pentru a avea efect.

Cercetatorii americani – citati de International Herald Tribune – au precizat ca este foarte probabil ca medicamentele sa aiba aceleasi rezultate si la subiectii umani, intrucat oamenii folosesc aceleasi gene ca si soarecii pentru tonusul muscular.

Daca testele vor dovedi acest lucru, oamenii vor putea in viitor sa se bucure de un aspect fizic placut chiar si daca nu fac altceva decat sa stea pe scaun la locul de munca si in fata televizorului acasa.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCancerul la san – Partea II
Articolul următorGermania: primul transplant de membre superioare din lume