Merele, consumate in mod regulat, contribuie la disparitia grasimii in exces din organism, arata rezultatele unui studiu efectuat pe soareci. Acest lucru este posibil datorita unei substante continuta de coaja marului, ce are proprietatea de a a€œarde” caloriile, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit oamenilor de stiinta, soarecii care au fost tratati cu acid ursolic, acea substanta continuta de coaja marului cu efect de a€œardere” a caloriilor, au luat mai putin in greutate spre deosebire de ceilalti soareci care nu au fost supusi tratamentului cu acid ursolic.

Rezultatele studiului mai arata ca, pe langa a€œarderea” caloriilor, acidul ursolic contribuie si la mentinerea unui nivel moderat al zaharului in sange. Mai mult, substanta din coaja marului impiedica si depunerea grasimilor in zona ficatului.

Pe de alta parte, cercetatorii de la Universitatea din Iowa au demonstrat ca acidul ursolic poate stimula si cresterea tesutului muscular, precum si al tesutului adipos brun.

Cercetatorii spun ca nu se vor opri aici si ca vor continua cercetarile si pe oameni intrucat acidul identificat in coaja marului ar putea veni si in sprijinul varstnicilor, prin mentinerea masei musculare si prin reducerea riscului de fractura.

Acidul ursolic mai poate fi gasit si in prune, afine, busuioc, cimbru si oregano.