Consumul zilnic de cafea previne aparitia cancerului de piele, si anume carcinomul bazocelular, potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii.

Mai exact, cu cat aportul de cafea consumata este mai mare, cu atat riscul de a dezvolta carcinom bazocelular este mai mic. Rezultatele cercetarilor incadreaza carcinomul cutanat in categoria bolilor ce pot fi prevenite cu ajutorul consumului zilnic de cafea, alaturi de afectiuni precum diabetul zaharat de tip 2 si maladia Parkinson.

Cercetarea s-a desfasurat pe o perioada de 20 de ani, timp in care au fost investigate peste 112.000 de persoane, din care aproximativ 23.000 de oameni au dezvoltat carcinom bazocelular.Cu toate acestea, rezultatele cercetarii nu au evidentiat asocierea consumului de cafea decofeinizata cu o rata mai mica de dezvoltare a carcinomului bazocelular.

in ciuda acestei descoperiri, cafeaua nu ajuta la prevenirea altor tipuri de cancer de piele, cum ar fi melanomul malign si carcinomul cu celule scuamoase. in aceste conditii, oamenii de stiinta americani spera ca in decurs de 10 ani sa poata aduna suficiente date pentru a da un rezultat pozitiv si in cazul celorlate tipuri de cancer de piele.