Medicul Carmen Dorobăț, despre infectarea tinerilor și a copiilor cu varianta Delta

0
769

Carmen Dorobăț, medic la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, atenționează că tinerii și copiii infectați cu varianta Delta pot face forme mai grave de COVID-19, în condițiile în care puțini dintre ei sunt vaccinați.

„Începutul așa a fost, la pacienți cu vârste de peste 50-60 ani, în valul care a trecut au fost căzuri grave și la pacienți cu vârste cuprinse intre 40 și 50 ani la terapie intensivă. Dacă suprapunem grupele de vârstă care s-au vaccinat cu o incidentă crescută și numărul mare de cazuri cu infecție Delta, se poate observa că exact în zona de tineri și copii vaccinarea nu a avut loc și că urmare și incidența crescută așa cum de altfel o dovedește și dinamica virala din SUA unde numărul de infectări este mai mare decât în Europa și predominantă este la tineri, adolescenți și copii”, a declarat Carmen Dorobăț, la un post de televiziune.

Medicul a spus că pe lângă vaccinarea scăzută, în cazul infectării tinerilor se adaugă mobilitatea, socializarea intensă în sezonul de vară, astfel că se așteptă ca odată cu sfârșitul lunii august și apropierea anului școlar și universitar, numărul de cazuri de COVID-19 să crească.

Articolul precedentJurma: Delta va trece nestingherită prin populație până va fi „dislocată” de o variantă mai puternică
Articolul următorCNCAV: Vaccinarea anti-COVID-19 nu este asociată cu nicio patologie placentară