Jurma: Delta va trece nestingherită prin populație până va fi „dislocată” de o variantă mai puternică

0
864

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma atenționează că orice „răceală” în perioada următoare este cel mai probabil infecție cu tulpina indiană Delta care are un tablou clinic asemănător unei răceli severe.

Octavian Jurma a spus că tulpina Delta va trece nestingherită prin populație până va fi „dislocată” de o variantă mai puternică.

Medicul a afirmat că la tineri, boala COVID-19 cauzată de infecția cu tulpina Delta evoluează în special cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree și febră. De asemenea, simptomele clasice persistă, dar pierderea mirosului nu mai este așa comună.

Cercetătorul a spus că varianta dominantă Delta a crescut în doar patru săptămâni de la 60% la 100%, iar în aceeași perioadă numărul cazurilor a crescut de la 100 pe zi la 500 pe zi, având „confirmare brutală a faptului că suntem deja de patru săptămâni în valul Delta-4”.

Octavian Jurma a adăugat că în ciuda ratei foarte scăzute de vaccinare, respectiv 26% din populația rezidentă, Guvernul a continuat cu măsurile de relaxare sperând ca valul Delta-4 va fi frânat de rata mare de infectare din valurile 2 și 3, respectiv 30-40% din populație.

„Aceasta speranță, justificata exclusiv populist, a fost spulberată deja de valul 4 (Delta), care este atât de violent în România încât produce victime și în rândul celor vaccinați complet. Dacă persoanele vaccinate sunt lovite, vă dați seama cât de grav va fi impactul în rândul celor nevaccinate.Nu înțeleg de ce INSP insistă că Delta nu este încă în răspândire comunitară națională, cand toate cazurile secvențiate sunt Delta. Poate însă că la 1.000 de cazuri pe zi (adică în maximum 2 săptămâni) o să avem transmitere comunitară recunoscută oficial în România”, a scris Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

 

Articolul precedentPapa Francisc lansează un apel către oameni să se vaccineze împotriva COVID-19
Articolul următorMedicul Carmen Dorobăț, despre infectarea tinerilor și a copiilor cu varianta Delta