Medicul-erou Cătălin Denciu, lăudat de directorul OMS

0
165

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a lăudat, luni, în cadrul adunării generale a OMS, pe medicul Cătălin Denciu pentru curajul de care a dat dovadă încercând să salveze pacienții de la Spitalul din Piatra Neamț din incendiul de anul trecut.

”Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului”, a spus șeful OMS, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a OMS.

”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a mai spus șeful OMS, care a invocat și alte cadre medicale care s-au luptat în pandemie.

Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Articolul precedentCoronavirus: Cel puţin 115.000 de angajaţi din sănătate au murit de COVID, afirmă directorul general al OMS
Articolul următorPremierul Cîțu: În România vaccinul anti-COVID este gratuit și așa va rămâne