Premierul Cîțu: În România vaccinul anti-COVID este gratuit și așa va rămâne

0
36

La scurt timp după ce Ludovic Orban a afirmat că românii ar putea face vaccinul anti-COVID-19 contra cost „într-un viitor oarecare”, premierul Florin Cîțu a declarat că nu există la nivelul Guvernului o discuție în acest sens.

Premierul României, Florin Cîțu, a transmis că vaccinul va rămâne gratuit, la fel ca și până acum.

„În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție pe această temă”, a declarat Florin Cîțu.

Ad in title

Premierul Florin Cîțu participă, luni, la o discuție în sistem de videoconferință cu prefecții, context în care a declarat că s-au înregistrat „rezultate bune” în ceea ce privește lupta cu pandemia, însă a pledat pentru impulsionarea campaniei de vaccinare, despre care spune că până în prezent a funcționat. „Este clar că vreau să ne asigurăm că reducem la minimum șansele unui al patrulea val”, a adăugat primul-ministru.

„Am vrut să ne vedem astăzi pentru că a venit momentul – știam că vine acest moment – în care va trebui să depunem și mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare. Avem rezultate bune în ceea ce privește pandemia, asta înseamnă că a funcționat campania de vaccinare, dar este clar că vreau să ne asigurăm că reducem la minimum șansele unui al patrulea val. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați, ca să nu avem probleme cu alte tulpini, din India, Anglia. E important să continuăm ce a început și a mers bine până acum, dar trebuie să schimbăm puțin strategia și să învățăm din ce a mers bine până în aceste zile. În primul rând, am văzut că a mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Este clar că e nevoie de astfel de acțiuni în fiecare oraș din țară, în fiecare muncipiu reședință de județ să avem astfel de maratoane pentru că se pare că acolo avem cel mai mare succes în ceea ce privește campania de vaccinare în aceste momente”, a declarat Florin Cîțu.

„Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, dar dacă ne uităm la zonele rurale, aici rezultatele nu sunt bune. Aici trebuie să venim cu soluții să aducem vaccinul mai aproape de oameni”, a mai spus premierul.

Articolul precedentMedicul-erou Cătălin Denciu, lăudat de directorul OMS
Articolul următorIndia: Ce este ”ciuperca neagră” care îi afectează pe pacienţii cu COVID-19