Medicul Catalin Cirstoveanu a finalizat cu succes prima dializa hepatica la sugar din lume

0
129

Medicul Catalin Cirstoveanu a finalizat cu succes prima dializa hepatica la sugar din lume. La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” a ajuns, in stare foarte grava, un bebelus care avea complicatii renale si hepatice, primul caz de acest fel din lume care a fost salvat de doctorul Cirstoveanu cu ajutorul acestei tehnici revolutionare.

in ciuda previziunilor sumbre referitoare la situatia medicinii romanesti, medicul Catalin Cirstoveanu si Fundatia Genesis Collegiate au initiat un nou proiect de strangere de fonduri pentru achizitionarea unui aparat de dializa care ar putea salva vietile copiilor nascuti prematur. Acest aparat, in valoare de 20 000 de euro, este deja in sectia de neonatologie, prin bunavointa importatorilor care inteleg nevoia urgenta a medicului de a studia cum functioneaza. Daca se strange suma necesara, acest aparat poate ajuta copiii sub 2 kg care ajung la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii a€œMarie Curie” cu insuficienta renala sa supravietuiasca. Interventia in astfel de cazuri este dificila, insa poate fi realizata cu succes cu ajutorul acestei tehnologii.

Catalin Cirstoveanu este primul doctor care a dezvoltat proiecte de strangere de fonduri pentru modernizarea unei unitati medicale de stat si este cel care a refacut de la zero sectia de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii a€œMarie Curie”. Cand copiii ajungeau la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii a€œMarie Curie” si nu puteau fi operati in tara din cauza lipsei aparaturii necesare, medicul Cirstoveanu se urca in avion si pleca cu ei in strainatate pentru a-i salva. Acum, datorita lui, copiii care nu ar putea fi tratati in niciun alt loc din tara, au o sansa la viata, iar parintii care ajung cu ei la dr. Cirstoveanu isi regasesc speranta.

Articolul precedentDoctor Honoris Causa – Prof. univ. dr. Alexandru Irimie
Articolul următorEurobarometru: Consumul de tutun in UE a scazut cu 2%