Estimare: Numarul copiilor bolnavi de leucemie sau alte tipuri de cancer este de 5.000

0
44

in Romania, in lipsa unor statistici oficiale, se estimeaza ca numarul copiilor bolnavi de leucemie sau de alte tipuri de cancer este de 5.000, iar anual se inregistreaza alte 500 de cazuri noi. Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii si adolescenti in Romania este de sub 50%, in timp ce in tarile Uniunii Europene este de peste 80%.

Pentru a le face o bucurie copiilor internati in sectia de oncologie, actorul Dragos Mostenescu a fost pe 1 iunie la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Ţurcanu”, din Timisoara.

Actiunea a fost organizata de Asociatia Daruieste Viata, ai carei membrii fondatori au investit peste 1 milion de euro in crearea Centrului de Transplant de Celule Stem de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Ţurcanu”.

Micutii au fost foarte incantati de vizita neasteptata a lui Dragos Mostenescu si de cadouri.

„imi doresc sa ma implic cat mai mult in astfel de actiuni, nu doar de 1 iunie, de Craciun sau de Paste. Mi-am dat seama ca, pentru cateva ore, copiii si parintii au uitat de boala, au uitat ca se afla in spital, pur si simplu au savurat ceea ce se intampla. Pentru a aduce un zambet pe chipul unui copil, macar pentru o clipa, merita tot sacrificiul din lume.”, a povestit Dragos Mostenescu.

Articolul precedentDoctor Honoris Causa – Prof. univ. dr. Alexandru Irimie
Articolul următorEurobarometru: Consumul de tutun in UE a scazut cu 2%