Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a medicului Mircea Beuran, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Instanţa a decis însă ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Anchetatori ai DNA l-au ridicat joi pe medicul Mircea Beuran, fost şef al Secţiei de chirurgie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, şi l-au dus la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Beuran este vizat într-un dosar de luare de mită, fapte care ar fi avut loc în anul 2018.

Aducerea lui Mircea Beuran la DNA are loc după ce joi dimineață, anchetatorii au făcut percheziţii în locuinţa sa, dar şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.