Compartimentul de Neonatologie şi spălătoria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, reparate şi igienizate la sfârşitul anului trecut, în urma unor investiţii finanţate din bugetul judeţului, de peste 1,2 milioane de lei, au fost inaugurate vineri de conducerea unităţii sanitare, alături de cea a Consiliului Judeţean Braşov.

La Compartimentul de Neonatologie din cadrul Secţiei Pediatrie I A, care are în componenţă 15 paturi, s-au efectuat lucrări de reparaţii şi igienizări, valoarea investiţiei fiind de 688.350 lei, iar la spălătoria spitalului, pe lângă renovarea acesteia şi înlocuirea liftului de acces, a fost achiziţionată aparatură „vârf de gamă”, în valoare totală de 225.010 lei, în total suma ridicându-se la aproximativ 600.000 de lei, relatează Agerpres.

Investițiile vor continua și în 2020

Potrivit dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, solicitările de fonduri din bugetul judeţean pentru anul 2020, pe fiecare capitol de cheltuieli, au fost transmise din timp la Consiliul Judeţean, având în vedere că pe parcursul acestui an se intenţionează continuarea reparaţiilor, investiţiilor şi înnoirea dotărilor.

„La capitolul reparaţii curente dorim să realizăm igienizări şi reparaţii la compartimentele Radiologie şi ORL, la blocul alimentar şi la bucătăria dietetică de la subsol, la casa scării de la spălătorie şi morgă. Vrem să reamenajăm băile pentru pacienţii cu dizabilităţi din cadrul Secţiei Pediatrie II, să facem reparaţii la balcoane, să montăm sisteme de alertare la fiecare pat şi în grupurile sanitare, precum şi sisteme de alertare a personalului (buton de panică) – la nivelul întregului spital şi la Ambulator. De asemenea, avem în vedere realizarea unor reparaţii la instalaţiile de încălzire, apă caldă şi apă rece, precum şi modernizarea lifturilor. Totodată, ne propunem să facem proiectul pentru instalaţia de hidranţi interiori, instalaţia de detecţie, cea electrică şi de iluminat de siguranţă, instalaţia de încălzire centrală, de gaze naturale şi racordul la apă”, a precizat dr. Liviu Muntean.

Autoritățile locale vor aloca sume importante unităților spitalicești din subordine

„Continuăm să punem domeniul sanitar în centrul preocupărilor noastre şi sunt convins că sumele pe care le vom repartiza spitalelor din subordinea noastră vor fi satisfăcătoare. În total vom aloca unităţilor spitaliceşti aproximativ 37 de milioane de lei, a afirmat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Conform acestuia, suma alocată Spitalului de copii prin proiectul de buget pe anul în curs, ce urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, este de 6,185 milioane de lei, din care 3, 3 milioane lei pentru reparaţii curente, 2,7 milioane de lei pentru dotări cu aparatură, echipamente medicale, mobilier şi 85.000 lei pentru taxa pentru acreditarea spitalului.