Medicina de urgenta cu specialisti de imprumut!

0
423

La Unitatea de primiri Urgente a Spitalului Municipal din Barlad, medicina de urgenta este practicata cu medici specialisti de imprumut!

in cadrul departamentului de urgente lucreaza doar doi medici, in loc de sase, cat este nevoie. Pentru a-si pastra dreptul de functionare, conducerea spitalului a fost nevoita sa recurga la metoda salvatoare, si anume aceea de a imprumuta medici rezidenti din Iasi.

„Compartamentul de primiri urgente al Spitalului inregistreaza un deficit de personal in luna ianuarie. Pentru a putea asigura continuitatea unitatii, am apelat la sprijinul UMF Iasi, care ne-a recomandat medici rezidenti care sa completeze linia de garda”, a declarat pentru SanatateaTV Gabriela Danis, director medical al Spitalului Municipal din Barlad.

Pentru a face fata numarului mare de pacienti veniti in perioada sarbatorilor, la camera de garda au lucrat medici si din alte sectii ale spitalului.

Situatia de la Barlad nu este singulara. Un caz similar se gaseste si in cadrul Spitalului judetean de Urgenta din Vaslui, acolo unde este angajat un singur specialist in medicina de urgenta, desi ar fi nevoie de sase.

Articolul precedentMedicii pensionari vor putea lucra in spitalele de stat
Articolul următorAntipsihoticele pentru Alzheimer cresc riscul de moarte prematura