Actiunile de protest ale medicilor vor incepe in data de 18 septembrie 2013 cu pichetari in fata Ministerului Sanatatii si Ministerului de Finante. Mai exact actiunile de protest se vor derula zilnic pana pe 27 septembrie 2013, iar in luna octombrie medicii vor participa la un miting in fata Guvernului, a anuntat Coalitia profesionistilor din sanatate in cadrul unei conferinte de presa.

Mai mult decat atat, reprezentantii Coalitiei profesionistilor din sanatate sustin ca in luna noiembrie medicii vor participa la o greva generala daca pana la acea data autoritatile nu fac nimic pentru a le solutiona nemultumirile.

Principala nemultumire a medicilor din Romania este legata de sistemul de salarizare. De asemenea medicii solicita o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii promte si de calitate pentru pacienti si nu in ultimul rand consultarea reala a Coalitiei profesionistilor din sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

Calendarul protestelor a fost stabilit in data de 6 septembrie 2013, in cadrul sedintei Coalitiei profesionistilor din sanatate. Totodata in cadrul aceleiasi sedinte, Coalitia a primit doi noi membri, Societatea Medicilor din Colectivitatile de Copii Tineri si Asociatia mMdicilor Rezidenti din Romania.