Medicii rezidenti asteapta bursele promise de autoritati

0
32

Medicii rezidenti din centrul universitar Iasi trag un semnal de alarma cu privire la neacordarea burselor in valoare de 670 de lei. Bursele au fost promise de autoritati in urma protestelor medicilor de la sfarsitul anului 2013, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

„in calitate de reprezentant al medicilor rezidenti din centrul universitar Iasi, transmit pe aceasta cale dezamagirea profunda a miilor de colegi care si-au vazut asteptarile inselate inca o data prin neacordarea burselor reglementate prin OUG 103/2013. Conform textului ordonantei a€œincepand cu data de 1 ianuarie 2014, medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti din unitatile sanitare de stat (…) beneficiaza de o bursa de rezidentiat in cuantum lunar de 670 lei”, a declarat dr. George Gradinaru, medic rezident, Chirurgie cardiovasculara, Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi.

De asemenea, medicii rezidenti sunt revoltati de faptul ca autoritatile manifesta un interes scazut fata de problema salarizarii medicilor, de altfel si motivul principal pentru care acestia prefera sa lucreze in strainatate.

Ad in title

Mai mult „din discutiile purtate cu cei implicati in procedura de acordare a acestor burse, reiese ca nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea pentru nerespectarea textului legii.in timp ce autoritatile responsabile isi arunca vina dintr-o parte in alta, colegi din toate centrele universitare parasesc Romania pentru clinici si spitale mai bine dotate din tari precum Franta, Marea Britanie sau Germania, pentru salarii de pana la 10 ori mai mari”, a adaugat dr. George Gradinaru.

in situatia in care tinerii medici nu vor primi bursele promise, acestia vor recurge la caile legale de atac pe care le implica orice neaplicare a legii.

Articolul precedentSocietatea Romana Alzheimer a lansat Strategia si Planul de Actiune pe perioada 2014-2020 privind boala Alzheimer
Articolul următorStrategia si Planul National pentru Demente, cu precadere dementa din boala Alzheimer 2014-2020