Medicii pneumologi marcheaza astazi, Ziua Pneumologiei Romanesti

0
24

incepand cu anul 2012, la data de 3 octombrie, pneumologii din tara noastra marcheaza Ziua Pneumologiei Romanesti. Evenimentul este un prilej pentru ca specialistii sa prezinte un bilant al realizarilor de anul trecut.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Societatea Romana de Pneumologie, in 2016, preocuparile specialistilor s-au concentrat pe doua zone: bolile transmisibile, unde tuberculoza a reprezentat principala activitate a medicilor, si bolile netransmisibile, domeniu in care pneumologii au sustinut legea antifumat si si-au indreptate atentia spre depistarea timpurie a bolilor cronice obstructive respiratorii.

Potrivit documentului, in urma eforturilor intreprinse de specialisti, rata imbolnavirilor cu tuberculoza a scazut. in acest sens, Societatea Romana de Pneumologie a subliniat importanta programului de control al tuberculozei, care a ramas in continuare o prioritate atat a Societatii, cat si a Ministerului Sanatatii.

Ad in title

in ceea ce priveste bolile netransmisibile, Societatea aminteste organizarea mai multor evenimente in acest domeniu, adresate atat specialistilor, cat si viitorilor medici pneumologi.

De asemenea, au fost continuate colaborarile cu Societatea Romana de Cardiologie, cu Societatea Romana de Medicina Interna, cu Societatea Romana de Medicina Familiei, dar si cu organizatii non-guvernamentale precum „Romania Respira”, se mai arata in comunicat.

Articolul precedentInovatia terapeutica, medicina personalizata, accesul la molecule noi, teme ale Conferintei Nationale de Oncologie Medicala
Articolul următorOamenii care sar peste micul dejun sunt supusi riscului de a suferi de ateroscleroza