Medicii diabetologi descurajeaza abuzul de alimente grase in perioada sarbatorilor de iarna

  0
  49

  Alimentatia sanatoasa, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna cand mesele sunt bogate in grasimi, reprezinta un criteriu esential de care trebuie sa tinem cont pentru a ne mentine organismul cat mai sanatos. Astfel putem preveni aparitia unor boli, printre care si diabetul zaharat – afectiune de care sufera milioane de persoane din intreaga lume.

  O alimentatie sanatoasa trebuie sa cuprinda cat mai multe legume si fructe si trebuie sa inceapa cu un mic dejun sanatos.

  Alimentatia sanatoasa si importanta micului dejun in prevenirea unor afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat, au fost subiectele principale dezbatute in cadrul conferintei de presa a€œAlimentatia si diabetul zaharat in perioada sarbatorilor de iarna. Sanatatea se cunoaste de dimineata”, ce a avut loc pe 16 decembrie 2014, la Craiova. Manifestarea face parte din proiectul a€œSanatatea se cunoaste de dimineata”, ce s-a desfasurat in 11 centre de diabet din Romania, si care se aliniaza la recomandarile IDF legate de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului zaharat 2014.

  Proiectul a€œSanatatea se cunoaste de dimineata”, editia Craiova, este o initiativa a Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Craiova cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca.

  Articolul precedentPeste 30 de educatori in diabet au participat la Cursul E-Diab Bucuresti, 6-7 iunie 2014
  Articolul următorInlocuirea unui snack cu iaurt reduce considerabil riscul de diabet