Medicii de familie din Bucureşti, donaţie de 120.000 halate de unică folosinţă şi 200.000 perechi de mănuşi

0
32

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a donat 120.000 de halate de unică folosinţă şi 200.000 de perechi de mănuşi pentru medicii de familie din Capitală.

Primarul general, Gabriela Firea, s-a deplasat vineri la Spitalul de Copii ‘Victor Gomoiu’, unde sunt depozitate o parte dintre aceste materiale de protecţie, pentru a le preda către două asociaţii ale medicilor de familie din Bucureşti.

„Astăzi predăm o donaţie semnificativă pe care am pregătit-o pentru medicii de familie din Capitală. A fost o discuţie şi o colaborare foarte bună în această perioadă. Prin resursele proprii şi prin primăriile de sector s-au asigurat măşti de protecţie, dar necesarul era în această perioadă de a asigura şi halate de unică folosinţă şi de asemenea, mănuşi”, a declarat primarul general, potrivit unui video postat pe Facebook.

Ad in title

Ea a menţionat că în toată această perioadă de pandemie medicii de familie au fost „foarte expuşi”, pentru că în cabinetele lor a avut loc prima întâlnire cu pacientul, fie el cronic sau acut, înainte de a ajunge la o unitate spitalicească.

„Efortul acestor medici trebuie apreciat şi, de asemenea, trebuie să fie susţinuţi nu doar prin vorbe, (…) ci şi prin fapte concrete, de aceea, pe 10 aprilie, am mers în Consiliul General cu o propunere de proiect, astfel încât să putem să sprijinim medicina de familie, iar cadrele medicale, fie că sunt medici sau asistenţi, să fie protejate pentru a nu se contamina cu virusul de tip nou. (…) Cheltuiala totală pentru acest proiect este de peste 1 milion de lei, dar ea este mică comparativ cu efectul acestor materiale de protecţie care vin în sprijinul medicilor de familie”, a adăugat Gabriela Firea.

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a spus că aceste materiale de protecţie vor fi distribuite către toate cabinetele din Capitală.

„Vreau să vă mulţumesc în numele colegilor mei, pentru că trebuie să ştim cu toţii şi să recunoaştem că în toată această perioadă nicio autoritate a statului nu ne-a ajutat, singurele care ne-au ajutat au fost autorităţile locale. (…) Faptul că am apelat la dumneavoastră şi că avem un rezultat este un lucru foarte important pentru noi”, i-a transmis Alexiu primarului general.

În această perioadă, medicii de familie au făcut investiţii din veniturile cabinetelor lor pentru a se echipa corespunzător, a completat dr. Marina Pîrcălabu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti şi Ilfov.

„În principiu, am făcut investiţii din veniturile cabinetelor noastre pentru a ne echipa corespunzător şi a ne proteja noi, dar a-i proteja şi pe cei care vin la cabinete. (…) Am avut şi câteva resurse, câteva donaţii, pe sectoare au fost intervenţii de la administraţia locală, respectiv Sectorul 1 şi Sectorul 6 (…) şi ne-am descurcat, aşa încât nu avem medici de familie infectaţi. (…) Am gestionat pacienţi infectaţi sau suspecţi, în principiu i-am gestionat de la distanţă, i-am monitorizat. (…) Cabinetele de medicină de familie nu au reprezentat până în acest moment cred că nicăieri în ţară, dar nici într-un caz în Bucureşti surse de infecţie”, a adăugat ea.

Articolul precedentVIDEO Numărul pacienţilor internaţi în spitalul ROL 2, în scădere
Articolul următorStudiu: Care sunt diabeticii predispuşi la o formă severă de COVID-19