Maternitatea din Deva va fi dotată cu aparatură medicală performantă în valoare de peste 40.000 de euro

0
80

sursa foto: Salvați Copiii România/ Facebook

 

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, singura cu linie de gardă şi cu compartiment de terapie intensivă neonatală din judeţul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro.

Ad in title

Aparatura îi va ajuta pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe şi prematuritate.

Astfel, medicii vor avea la dispoziţie un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre şi 100 de senzori pentru acestea, se arată într-un comunicat de presă al Salvați Copiii, organizație care face această donație.

Potrivit sursei citate, rata mortalităţii infantile în judeţul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe ţară şi anume 7,3 la mia de copii născuţi vii, faţă de 5,8.

”Organizaţia Salvaţi Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viaţă celor mai mici pacienţi. Aparatura primită este formată, printre altele, dintr-un incubator performant necesar îngrijirii prematurilor şi nou-născuţilor cu probleme la naştere. Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul naşterilor premature este în continuă creştere. Fără aparatură performantă nu am putea interveni prompt şi pentru acest lucru vă mulţumim”, a declarat dr. Stoica-Mariş Emil, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Donaţia a fost posibilă datorită susţinătorilor campaniei Salvaţi Copiii şi a unui partener privat, care a donat 24.000 de euro.

Totodată, Salvaţi Copiii întăreşte programele de educaţie sanitară şi suport social din interiorul comunităţilor.

În cadrul programului Sănătatea mamei şi a copilului în zonele rurale defavorizate a fost creată o reţea de incluziune socială şi combatere a sărăciei prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) la nivel local, astfel ajutând la creşterea accesului la servicii sustenabile şi de calitate pentru mame, gravide, gravide minore şi copii până în 5 ani.

Până în prezent, 56.000 beneficiari (mame, gravide, copii 0-5 ani) au fost susţinuţi în cadrul programului. În judeţul Hunedoara, au beneficiat de servicii socio-medicale peste 5.300 de beneficiari de la debutul programului.

„Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanţarea deficitară şi de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenţie este vitală atât în maternităţi, cât şi în comunităţi şi ne bazăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, în comunicat.

Articolul precedentUnitate mobilă a Institutului Oncologic București pentru testarea Babeș-Papanicolau
Articolul următorProf. dr. Alexandru Vlad Ciurea: Canicula încetinește buna funcționare a creierului