Cele mai recente măsuri de combatere a noului coronavirus, transmise prin SMS, în Suedia

0
43

După ce în prima parte a anului a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus dintre toate ţările scandinave, Suedia se confruntă în prezent cu cel de-al doilea val de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Guvernul de la Stockholm a solicitat, vineri, autorităţilor sanitare şi de protecţie civilă să trimită tututor suedezilor un SMS cu cele mai recente dispoziţii guvernamentale adoptate pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Autoritățile speră că această iniţiativă îi va determina pe cei 10,3 milioane de locuitori din această ţară să respecte restricţiile impuse înainte de sărbătorile de iarnă.

Ad in title

Suedia a ales o strategie diferită pentru a controla pandemia de coronavirus în comparaţie cu alte state europene. Guvernul de la Stockholm a impus măsuri mai relaxate şi îndeamnă populaţia să se comporte responsabil.

Peste 320.000 de suedezi s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, iar secţiile de ATI din Stockholm se apropie de limita capacităţii lor de primire.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu rapiditate de la sfârşitul lunii octombrie, potrivit Agerpres.

Articolul precedentCOVID-19: AstraZeneca va testa combinarea vaccinului său cu cel rusesc, Sputnik V
Articolul următorMarea Britanie reduce la 10 zile autoizolarea pentru contactele persoanelor pozitive şi pentru turiști