Prefectul Capitalei: Se deschid sălile de spectacol şi restaurantele la interior, la 30% din capacitate

0
35

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis relaxarea mai multor măsuri impuse în Capitală în contextul pandemiei de coronavirus, după ce incidenţa îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a ajuns duminică la 2,62 cazuri la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la interior, la 30% din capacitate.

Prefectul a precizat că aceste măsuri vor intra în vigoare începând de luni, iar „toţi operatorii economici, inclusiv sălile de spectacol şi restaurantele vor avea programul până la ora 21.00”.

Ad in title

Alin Stoica a precizat că se menţine restricţia de circulaţie în afara locuinţelor după ora 22.00.

„A fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că, în ultimele 48 de ore, (incidenţa cazurilor COVID – n.r.) a coborât constant. Astăzi incidenţa este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus 30 de sută din capacitate şi, de asemenea, este permisă funcţionarea restaurantelor în interior, la fel, cu 30 la sută din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”, a precizat, duminică, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Articolul precedentCol. dr. Gheorghiță: Campania de vaccinare scoate la iveală multe necunoscute dificil de anticipat
Articolul următorGCS a anunţat alte 1.083 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus