Noul contract-cadru: Măsură de susținere a recuperării celor care au trecut prin boala COVID-19

0
78

Conform noului contract-cadru, care va intra in vigoare în scurt timp, medicii specialiști cardiologi și pneumologi vor putea recomanda pacienților care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 și servicii conexe actului medical furnizate de fizioterapeuți, precum și de psihologi, a precizat, marți, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adrian Gheorghe.

”Un punct important se referă la pacienții are au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2. Având în vedere efectele pe termen lung constatate la pacienții infectați, care au trecut prin boala COVID-19, în special la nivel pulmonar și cardiac, medicii specialiști cardiologi și pneumologi vor putea recomanda acestor pacienți și servicii conexe actului medical furnizate de fizioterapeuți, precum și de psihologi în special specialitatea de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie. Această prevedere în contractul cadru reprezintă o măsură de susținere a recuperării celor care au trecut prin boală”, a declarat președintele CNAS, într-o conferință de presă, la sediul Ministerului Sănătății.

Articolul precedentPreședintele CNAS: Medicii de familie pot acorda noi servicii pentru pacienții din liste proprii
Articolul următorCoronavirus: Rusia a înregistrat 652 de decese în ultimele 24 de ore, un nou record de la începutul pandemiei