Maratonul Vaccinării București, Ediția a 2-a: 23.291 de persoane vaccinate anti-COVID-19, în total

0
100

Un număr de 23.291 de persoane s-au vaccinat în total în cadrul Maratonului Vaccinării București, Ediția a 2-a, ce s-a desfășurat în perioada 28 – 31 mai 2021, în două locații din capitală: Sala Palatului și Biblioteca Națională a României.

Maratonul Vaccinării București, Ediția a 2-a și-a deschis porțile vineri, 28 mai, la ora 16:00 și s-a încheiat luni, 31 mai, la ora 8:00. Potrivit datelor finale, în ambele centre de vaccinare s-au imunizat cu ser Pfizer – BIONTech 20.909 persoane.

Din acest total, cu prima doză au fost vaccinate 2.128 de persoane. De asemenea, au ales să se vaccineze cu ser Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, un număr de 2.382 de persoane.

Pe centre, situația este următoarea:

Sala Palatului:

  • Pfizer – BIONTech – 12.784 persoane
  • Johnson&Johnson – 1.528 persoane
  • Total – 14.312 persoane v

Biblioteca Națională a României:

  • Pfizer – BIONTech – 8.125 persoane
  • Johnson&Johnson – 854 persoane
  • Total – 8.979 persoane

”Numărul mare de persoane vaccinate arată faptul că am realizat și dus la bun sfârșit un proiect important. Nu neam propus să doborâm recorduri, ci să ne aducem contribuția, în cât mai mare măsură posibil, la întoarcerea la normalitate. Consider că prin acest Maraton al Vaccinării, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a arătat că nu este numai un for de educație, ci și o instituție care implicată în viața societății și comunității. Aș vrea să le mulțumesc pe această cale numeroșilor voluntari care și-au dedicat timpul și priceperea pentru a ne ajuta pe noi toți să mai facem un pas către victoria în lupta împotriva acestui inamic perfid – virusul SARSCoV-2”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Maratonul Vaccinării București, Ediția a 2-a a fost organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Municipiului București, Societatea Studenților la Medicină București și Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) și al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI).

Articolul precedentProiect 2035-Prima Generație Fără Tutun a României: Consumul de tutun înseamnă, anual, peste 36.600 de decese
Articolul următorSRP: Fumatul a fost și rămâne o problemă majoră de sănătate publică