MApN: Nou-născut diagnosticat cu o malformație cardiacă complexă, transportat cu o aeronavă militară la Milano

0
322

Un nou-născut diagnosticat cu o malformație cardiacă complexă a fost transportat, joi, cu o aeronavă militară la Milano (Italia), informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

”O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat joi, 23 iunie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Timișoara – Milano (Italia) a unui nou-născut diagnosticat cu o malformație cardiacă complexă”, potrivit unui comunicat al MApN.

Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava a aterizat la Milano în jurul orei 12.45.

Articolul precedentProiect de Ordin pentru aprobarea normelor metodologice rivind raportarea de către furnizorii de servicii medicale a bolilor transmisibile
Articolul următorCNAS: Acces mai facil la servicii de medicină fizică și de reabilitare a asiguraților din localități sau zone deficitare pentru această specialitate