Fast-foodul, dulciurile si mezelurile de proasta calitate au capacitatea de a scadea inteligenta. Gandirea, comportamentul si activitatea noastra mentala stau sub controlul neuromeditatorilor si de aceea alimentatia are un rol crucial in dezvoltarea creierului pe tot parcursul vietii.

Studiile arata ca in ultima perioada oamenii aleg sa consume din ce in ce mai multe produse de fast food pe motiv ca pretul si gustul sunt mult mai bune decat la alte alimente. insa, aceste produse nu sunt si la fel de sanatoase pe cat sunt de gustoase.

De exemplu, un hamburger contine grasimi nesanatoase care afecteaza membrana neuronilor. Ele patrund in membranele celulelor nervoase , pe care le rigidizeaza, iar acest lucru face ca influxul nervos sa nu mai poata fi transmis.

Acelasi lucru se poate spune si despre aditivii din alimente, care sunt nocivi pentru creier. Un potentiator de gust intalnit in majoritatea mezelurilor si multor alimente interfereaza cu functionarea celulelor nervoase si astfel procesul cerebral este afectat.

Nici dulciurile nu sunt excluse din categoria alimentelor care au efecte grave asupra dezvoltarii creierului. Functiile cerebrale sunt afectate de glucide, care se absorb imediat si se depoziteaza sub forma de grasime.

Creierul se dezvolta in cea mai mare proportie in copilarie. Astfel, copiii care consuma alimente nesanatoase de tip fast-food risca sa aiba un grad de inteligenta mai mic decat al unui copil cu o dieta echilibrata.