Managerul Ambulantei Capitalei va fi demis

0
167

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu si Raed Arafat, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, au discutat, in cadrul unei conferinte de presa, despre problemele aparute in cadrul Serviciului de Ambulanta.

Din cauza neregulilor gasite in urma controlului realizat in perioada 6-15 octombrie, ministrul Sanatatii a solicitat demisia managerului Ambulantei Capitalei, Ovidiu Cismaru. in caz contrar, Eugen Nicolaescu i-a solicitat directorului Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti sa il demita.

Printre neregulile gasite in raportul echipelor de control se numara nerespectarea ordinului privind asistenta medicala de urgenta si folosirea echipajelor pe masini in care trebuia sa existe medic, fara cadru medical. Mai mult, in raport se arata ca unele ambulante nu sunt dotate corespunzator si iar pentru interventii sunt folosite masini vechi, in conditiile in care exista unele noi.

Ministrul Sanatatii a dat si exemplul cazului in care echipajul a ajuns la bolnav cu un defibrilator descarcat, neputandu-se, astfel, interveni pentru ameliorarea sanatatii celui care a solicitat ajutorul Salvarii.

in raport se precizeaza si faptul ca cheile ambulantelor nu sunt intotdeauna lasate in camera de serviciu, sunt folosite mai mult truse personale decat truse unice si ca exista salvari cu doar trei solicitari, fata de altele care au 10.

Ministrul Sanatatii sustine ca, in asemenea conditii, managerul Ambulantei Capitalei trebuie sa-si dea demisia, iar daca nu doreste de bunavoie, atunci sa fie demis de ASPMB.

Ovidiu Cismaru asteapta sa fie demis pentru ca mai apoi sa atace in instanta aceasta decizie.

Articolul precedentCaz de legioneloza, descoperit la Brasov
Articolul următorToxiinfectie alimentara, din cauza laptelui primit la scoala