Malta: Niciun caz nou de COVID-19 în ultimele 24 de ore, o premieră în 11 luni

0
243

Malta nu a consemnat niciun caz nou de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, o premieră în 11 luni, dar ministrul sănătăţii maltez a cerut populaţiei să rămână prudentă pentru a preveni o eventuală recrudescenţă, transmite luni Reuters.

”Astăzi este prima zi cu zero cazuri începând de vara trecută”, a scris pe Twitter ministrul maltez al sănătăţii, Chris Fearne.

”Este crucial să ne păstrăm disciplina şi responsabilitatea”, a adăugat ministrul.

În cadrul relaxării graduale a restricţiilor impuse în urmă cu câteva luni, Malta a redeschis barurile, teatrele şi cinematografele.

Malta raportase zero noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore în data de 25 iulie 2020, dar ulterior numărul zilnic al infecţiilor a crescut treptat, ajungând la un vârf de 510 în luna martie, înainte de a se reduce din nou.

Insula mediteraneană conduce în campania de vaccinare din Uniunea Europeană, peste jumătate dintre adulţi fiind vaccinaţi cu două doze şi 75% cu cel puţin o doză.

Articolul precedentCâte persoane s-au imunizat la a doua ediție a Maratonului Vaccinării „Împreună pentru Cluj”
Articolul următorGrupul de Comunicare Strategică: 89 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, față de ultima raportare