Câte persoane s-au imunizat la a doua ediție a Maratonului Vaccinării „Împreună pentru Cluj”

0
39

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că la a doua ediție a Maratonului Vaccinării „Împreună pentru Cluj”, ce a avut loc în week-end, la Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3.889 de persoane, dintre care 450 cu prima doză.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 16 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit la rapel sau pentru cei care au dorit să se vaccineze cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech, potrivit UMF „Iuliu Hațieganu”.

Cei aproximativ 350 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, precizează aceeași sursă.

Ad in title

„Încă un maraton de vaccinare de succes s-a încheiat cu satisfacția că am putut contribui la stoparea pandemiei și că le-am putut oferi acces facil la vaccinare tuturor celor interesați. Datorită organizării exemplare, procesul de vaccinare s-a desfășurat în condiții foarte bune și de această dată și fără incidente sau reacții adverse severe. Chiar dacă nu am căutat să atingem un anumit număr de persoane vaccinate pe durata Maratonului, ne bucurăm că toți cei care ne-a trecut pragul au înțeles care este importanța vaccinării și s-au prezentat într-un număr mare. Fiecare vaccin administrat reprezintă o victorie împotriva pandemiei și fiecare persoană care a venit să se vaccineze în timpul celor trei zile de maraton a fost primită cu bucurie și cu speranța că, pas cu pas, om cu om, vom reveni la normalitate. Astfel, în paralel cu centrele de vaccinare amenajate de instituțiile administrative locale și județene, în care orice persoană se poate vaccina fără programare, am reușit să le oferim membrilor comunității clujene încă o posibilitate de vaccinare. Le mulțumesc tuturor voluntarilor care, cu dedicare, entuziasm, empatie, responsabilitate și solidaritate, s-au dedicat acestei cauze.”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

 

Articolul precedentGermania: Vaccinarea anti-COVID-19, deschisă pentru orice persoană cu vârsta de peste 12 ani
Articolul următorMalta: Niciun caz nou de COVID-19 în ultimele 24 de ore, o premieră în 11 luni