Malta a renunțat la închiderea granițelor pentru persoanele nevaccinate COVID-19

0
53

Malta a renunţat marţi la închiderea frontierelor pentru călătorii nevaccinaţi împotriva COVID-19. Decizia a fost luată cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a acestei măsuri anunţate pe data de 9 iulie. În schimb, persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus trebuie să stea în carantină.

”Persoanele care ajung în Malta fără a fi în posesia unui certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”, a indicat marţi seară guvernul maltez, informează AFP, potrivit Agerpres.

Vineri, Malta a anunțat ă îşi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi, sperând să stopeze creşterea numărului de infectări cu coronavirus, devenind astfel prima ţară din Uniunea Europeană care a anunţat o astfel de măsură.

Ad in title

Vineri, în Malta au fost raportate 96, dintre care 90% la persoane nevaccinate.

Rata de vaccinare anti-COVID-19 ÎN Mica insulă mediteraneană, cu 500.000 de locuitori, este cea mai mare din UE, 79% din populaţia adultă primind deja două doze.

Articolul precedentCIRC: Aproximativ 4% dintre cazurile de cancer din 2020, la nivel mondial, sunt legate de consumul de alcool
Articolul următor”Solidaritatea Sanitară” din România, despre procentul redus de vaccinați în rândul personalului medical