Malpraxis recunoscut de medic, negat de anchetatori

0
188

Medicul din Falticeni acuzat de decesul unui pacient, survenit in urma unei banale amigdalite, a fost gasit nevinovat de catre conducerea spitalului. Surprinzator este faptul ca medicul a fost declarat nevinovat in ciuda faptului ca acesta a recunoscut ca nu a investigat suficient pacientul! Specialistii care au condus ancheta au stabilit ca medicul a procedat corect si ca absenta unui document al externarii pacientului nu constituie o abatere in acest caz.

Un tanar de 21 de ani din comuna suceveana Malini, a facut septicemie si a murit, in urma unei infectii provocate de o banala amigdalita. Rudele tanarului sustin ca medicul care l-a ingrijit nu si-a dat seama ca infectia provocata de amigdalita este grava.

Medicul a recunoscut ca i-ar fi putut face analize mai amanuntite pacientului.

Tanarul a fost internat la Spitalul din Falticeni cu amigdalita purulenta. Peste doua zile de la externare, insa, i s-a facut rau si a fost transportat la Spitalul din Malini. De la Spitalul din Malini, barbatul, aflat in stare grava, a fost dus cu ambulanta inapoi la Falticeni. Ajuns la Iasi cu septicemie, tanarul a murit.

Familia acestuia sustine ca motivul pentru care a fost externat din Spitalul din Falticeni a fost faptul ca nu avea asigurare de sanatate. in schimb, medicul care l-a ingrijit pe tanar spune ca pacientul a cerut externarea, dar ca a uitat sa-i ceara sa o semneze.

Medicul din Falticeni a fost acuzat de rudele tanarului de neglijenta. Acestea au acuzat medicul ca nu a facut toate analizele necesare si ca nu s-a asigurat ca tratamentul este cel corect.

Articolul precedentBolnavii in stare terminala nu au voie la Reanimare
Articolul următorMasuri de prevenire a infestarii cu HIV si a cancerului de col uterin