Maladiile psihosomatice pot fi controlate cu ajutorul unui nou dispozitiv asemanator detectorului de minciuni

0
25

Persoanele care sufera de maladii psihosomatice, cum ar fi tulburari de anxietate, atacuri de panica, dureri cronice, migrene, fobii, hiperactivitate, le pot controla cu ajutorul unui dispozitiv asemanator detectorului de minciuni.

Dispozitivul utilizat deja in Germania si tarile anglosaxone consta in masurarea anumitor parametri vitali, precum temperatura, tensiunea, pulsul cardiac si tensiunea musculara. in cadrul sedintelor, pacientii pot sa urmareasca pe ecranul dispozitivului evolutia parametrilor care se schimba in functie de emotiile resimtite.

De asemenea, pacientii cu maladii psihosomatice invata sa controleze parametrii biologici in functie de activitatile cotidiene.

Ad in title

Terapia propusa de psihologul Christophe Rieder, de la o clinica din Elvetia, nu vindeca boala, insa permite ameliorarea calitatii vietii pacientului prin tinerea sub control a acestor maladii.

Totodata, constientizarea pacientului cu privire la boala sa il va ajuta pe acesta sa-si administreze mai bine viata si emotiile. O buna administrare a calitatii vietii inseamna un efect pozitiv asupra starii de sanatate.

Articolul precedentStudiu: Igiena orala deficitara ar putea duce la aparitia dementei
Articolul următor43% din noii pacienti cu HIV au intre 20 si 29 de ani