43% din noii pacienti cu HIV au intre 20 si 29 de ani

0
33

Din 619 romani nou diagnosticati cu HIV, 43% au varsta cuprinsa intre 20-29 de ani si 64% s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat, se arata intr-un comunicat de presa remis SanatateaTV.ro.

in fata acestor statistici ingrijoratoare, Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS) organizeaza o campanie de prevenire a infectarii cu virusul HIV si de incurajare a testarii in cadrul Festivalului Peninsula, in perioada 23-26 august 2012.

„Sunt doua mesaje principale pe care ne dorim sa le transmitem tinerilor peninsulari: a€œSpune Da sexului protejat” si a€œTesteaza-te. Cand vine vorba despre HIV, ceea ce nu stii poate rani. Pe tine si pe altii”. Am ales sa transmitem aceste mesaje si sa desfasuram campania la Festivalul Peninsula pentru ca aici se afla publicul caruia vrem sa ne adresam in mod special. Din datele organizatorilor, cei mai multi peninsulari au varste cuprinse intre 20-24 de ani. Pe de alta parte, la nivelul anului 2011, jumatate din noile cazuri de HIV depistate erau chiar in randul tinerilor cu varste intre 20-24 de ani”, a declarat dr. Maria Georgescu, director executiv ARAS.

Ad in title

De asemenea, un raport publicat de Fundatia Tineri pentru tineri in anul 2012 arata ca 54% dintre tinerii cu varste intre 15-24 de ani nu au folosit prezervativul pentru fiecare contact sexual ocazional si 16,3% nu l-au folosit niciodata.

a€œToate aceste statistici demonstreaza ca multi dintre tinerii activi sexual nu sunt constienti de riscurile la care se supun in cazul unui contact neprotejat. De aceea este important ca ei sa constientizeze utilitatea prezervativului in protectia impotriva virusului HIV. Foarte important este si ca tinerii activi sexual sa mearga sa se testeze si in cazul unui rezultat pozitiv, sa faca tratament. Durata de viata a bolnavilor cu HIV care urmeaza continuu si cu strictete tratamentul prescris de medic este similara cu durata de viata a unei persoane sanatoase,” a adaugat dr. Maria Georgescu.

Articolul precedentMaladiile psihosomatice pot fi controlate cu ajutorul unui nou dispozitiv asemanator detectorului de minciuni
Articolul următorAsociatia P.A.V.E.L. a demarat un nou program de ajutorare a copiilor si tinerilor bolnavi de cancer