„Luna Sănătății Orale” începe în școlile din București: 110.000 de copii învață cum să aibă un zâmbet sănătos

0
369

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a lansat campania „Luna Sănătății Orale” în grădinițele și școlile de stat din capitală. Până pe 20 aprilie, medicii stomatologi vor educa aproximativ 110.000 de copii despre igiena orală și prevenirea afecțiunilor dentare.

Între 20 martie și 20 aprilie, medicii stomatologi din cadrul Rețelei de Medicină Școlară vor desfășura sesiuni educaționale pentru copiii din clasele 0-IV. Aceștia vor învăța cum să își îngrijească dinții corect și care sunt factorii care influențează sănătatea orală. În plus, se va pune accent pe importanța controalelor stomatologice periodice, dar și pe legătura strânsă dintre sănătatea orală și starea generală de sănătate.

„Prin campania ‘Luna Sănătății Orale’, ne dorim să dezvoltăm obiceiuri sănătoase încă din copilărie, prevenind problemele dentare și promovând educația pentru sănătate”, a declarat Alin Popa, Directorul Direcției de Medicină Școlară din cadrul ASSMB.

Unul dintre elementele cheie ale campaniei este promovarea regulii 2×3, care încurajează copiii să se spele pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi, timp de cel puțin 2 minute și să viziteze medicul stomatolog de cel puțin 2 ori pe an.

Ziua Mondială a Sănătății Orale se celebrează anual pe 20 martie și coincide cu Ziua Internațională a Fericirii. Această coincidență subliniază legătura dintre un zâmbet sănătos și o stare generală de bine. Un zâmbet frumos poate contribui la încrederea în sine și la un stil de viață echilibrat și fericit.

De asemenea, toate consultațiile stomatologice, tratamentele de bază și igienizările sunt complet GRATUITE în cadrul cabinetelor stomatologice din grădinițele, școlile, liceele și universitățile de stat din București. Părinții pot consulta lista celor 161 de cabinete stomatologice și programul acestora pe site-ul instituției. Informațiile se actualizează lunar, iar studenții se pot informa direct la cabinetele stomatologice din universitățile unde învață.

Articolul precedentMamografia: Când și de ce este esențial să o faci pentru sănătatea ta
Articolul următor„Sunt și la ora de astăzi, când vorbesc, pacienți abandonați de sistem în spitalele de psihiatrie”, afirmă președintele ASPPR