in cadrul Congresului Societatii stiintifice americane de alergie, astm si imunologie, specialistii au sustinut ca lumanarile parfumate si deodorantele de camera agraveaza alergiile.

Astfel aceste produse pot declansa simptome alergice, pot agrava alergiile preexistente, dar si astmul. Luminarile parfumate si deodorantele de camera sunt periculoase deoarece au in compozitie agenti organici volatili deosebit de iritanti pentru caile respiratorii si pentru ochi. De asemenea aceste substante sunt responsabile si de aparitia durerilor de cap si a ametelilor.

in acest context specialistii recomanda evitarea expunerii la substantele continute de deodorantele de camera si deschiderea ferestrelor pentru a improspata aerul. Totodata alergologii au observat ca, odata cu cresterea industriei odorizantelor de camera , a crescut si numarul persoanelor care sufera de alergii. Deocamdata pe piata nu exista niciun test prin care sa se confirme alergia la odorizante , insa s-a demonstrat ca unele persoane au reactii fizice la acestea.