Livrarea vaccinului anti-COVID-19 a fost întârziată în opt țări din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, potrivit unei precizări de presă a Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Un număr de 150.000 de doze trebuia să ajungă în țară luni, 28 decembrie 2020, însă livrarea acestora întârzie.

În România, următoarele noi doze de vaccin anti-COVID-19 vor sosi în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara, iar în data de 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași. Nu este precizat însă și numărul dozelor.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul vaccinării COVID în România, a explicat pentru un post de televiziune că întârzierea este cauzată de o problemă apărută la fabrica Pfizer din Belgia.

„Am fost înștiințat de compania Pfizer că din cauza unor probleme care țin de fabrica din Belgia, o problemă care ține de organizare și de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi întârziere. Se începe din 29 decembrie și, respectiv 30 decembrie. (…) În opt țări europene există această întârziere. O parte din parte din țări au primit astăzi (n.r. duminică), o altă parte vor primi mâine și poimâine. De asemenea, în România (…) pe 29, în România vor ajunge tranșele pentru București, pentru Timișoara și Cluj, și pe 30 decembrie ajung tranșeele alocate pentru Iași, Brașov, Constanța și Craiova”, a spus medicul coordinator la postul de televiziune.

Vom reveni cu detalii în funcție de eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19 anunțate de GCS.