Belgia începe campania de vaccinare anti-coronavirus, luni, în trei cămine de bătrâni situate în fiecare dintre cele trei regiuni ale ţării, Bruxelles, Valonia şi Flandra, transmite, duminică, EFE.

Administrarea vaccinului produs de Pfizer-BioNTech va începe oficial pe 28 decembrie, la ora locală 11:00.

Prima persoană vaccinată în Flandra va fi Jos Hermans, în vârstă de 96 de ani, care locuieşte într-un cămin de bătrâni în localitatea Puers-Saint-Amand şi care a declarat, în urmă cu câteva zile la un post de radio local, că este „foarte fericit” că poate primi serul pentru că speră „să trăiască până la 100 de ani”.

Vaccinarea în căminele de bătrâni s-ar putea prelungi până la sfârşitul lui februarie, ţinând cont că vaccinul produs de Pfizer-BioNTech necesită administrarea unei a doua doze la 21 de zile după prima inoculare.

După rezidenţii şi personalul din căminele de bătrâni, prima fază a vaccinării în Belgia va continua cu angajaţii din domeniul sanitar, începând din luna martie 2021.

Apoi, în mai, va veni rândul persoanelor considerate „cu risc”, precum cei care suferă de boli cronice şi persoanele de peste 65 de ani.

În Luxemburg, campania de vaccinare va începe tot luni, în cinci centre din ţară, unde timp de trei zile la rând vor fi vaccinate 1.290 de persoane (medici şi personal sanitar).

În săptămâna din 18 ianuarie va începe administrarea celei de-a doua doze aceloraşi persoane.

În Ţările de Jos, în data de 4 ianuarie vor fi trimise primele invitaţii la vaccinare, iar primele doze vor fi administrate din 8 ianuarie, campania de vaccinare la scară amplă începând, în realitate, abia din 18 ianuarie.