Ministerul Sanatatii si Compania Nationala UNIFARM SA, cu sprijinul Comisiei pentru Sanatate Publica – Senatul Romaniei, organizeaza dezbaterea Reorganizarea Sistemului de Transfuzie Sanguina: Realitati Nationale si Standarde Europene.

Prin intermediul acestei initiative se urmareste crearea unei platforme de discutii in vederea consultarii tuturor factorilor relevanti pentru proiectarea unui sistem national eficient de transfuzii, respectiv colectarea, testarea, procesarea, stocarea, distributia si utilizarea de sange si componente sanguine de origine umana, prin aplicarea standardelor europene in domeniu.

La dezbatere participa ministrul Sanatatii, conf. univ. dr. Victor Sebastian Costache si Adrian Ionel, Director General al Companiei Nationale UNIFARM SA. Printre invitati se numara reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, profesionisti din domeniul medical, implicati in activitatea de transfuzii sanguine la nivel national, reprezentanti ai centrelor de transfuzii, factori de decizie, legiuitori, executivi, din domeniul sanatatii si financiar, reprezentanti ai societatii civile si mass-media.

in urma evenimentului, va fi realizata Carta Alba a Reformei Sistemului National de Transfuzie Sanguina.