Lista spitalelor administrate de primarie!

0
807

Guvernul a aprobat marti lista spitalelor din Bucuresti care vor trece in administrarea primariei, incepand cu 1 ianuarie 2009. in functie de rezultatele pe care acest proiect pilot le va avea, autoritatile vor hotari daca initiativa va fi extinsa sau nu, la nivelul intregii tari.

Cele 18 spitale care au primit acordul pentru a fi transferate in subordinea primariei sunt: Spitalul Clinic „Sfanta Maria”, Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie „Filantropia”, Spitalul Universitar de Stomatologie „Prof. Dr. Dan Theodorescu”, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie „Foisor”, Centru de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie „Sf. Ştefan”, Spitalul Clinic „Caritas”, Spitalul Clinic „N. Malaxa”, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, Spitalul Clinic „Coltea”, Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie „Sf. Luca”, Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice „Prof. Dr. Scarlat Longhin”, Spitalul Clinic „prof. Dr. Th. Burghele” si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu”.

La inceputul lunii noiembrie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca este necesar transferul tuturor spitalelor in administrarea primariei, inclusiv a celor de urgenta. Sorin Oprescu l-a acuzat pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca nu a inteles inca importanta trecerii tuturor spitalelor bucurestene, inclusiv a celor de urgenta, la primarie. Pe de alta parte, ministrul Sanatatii a spus ca medicina de urgenta reprezinta atributia exclusiva a statului, prin Constitutie.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentBroccoli reduce riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar la fumatori
Articolul următor5 ani pana la primul vaccin impotriva cancerului de piele