Lista localităților cu incidența COVID cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori

0
40

Peste 200 de localităţi din întreaga ţară înregistrează, marţi, o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 la 14 zile mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori, dintre care 35 sunt oraşe şi municipii. Cea mai ridicată rată de infectare este la Cătina (judeţul Cluj) – 10.88.

Potrivit datelor transmise, marţi, de Grupul de Comunicare Strategică, sunt 35 de oraşe şi municipii care au incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori.

Dintre acestea, cea mai mare rată de infectare o are oraşul Negreşti-Oaş din judeţul Satu Mare – 6.27, urmat de Horezu (Vâlcea) – 5.65, Vişeu de Sus (Maramureş) – 5.25. Dintre municipii, Satu Mare are cea mai ridicată incidenţă – 4.64, urmat de Bistriţa – 4.41 şi Timişoara – 4.07.

Lista completă a oraşelor şi municipiilor o puteți consulta AICI

Totodată, alte 234 de localităţi au rata de infectare mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori.

Cea mai ridicată incidenţă este în Cătina (Cluj) – 10.88, Şeica Mică (Sibiu) – 10.03 şi Ploscoş (Cluj) – 9.66.

Lista completă a localităților o puteți consulta AICI

Conform sursei citate, după ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU şi a celor de guvern în vigoare.

Articolul precedentGheorghiță, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri anti-COVID în România: Nu am date suplimentare
Articolul următor22 septembrie, Ziua internaţională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică