Gheorghiță, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri anti-COVID în România: Nu am date suplimentare

0
60

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că nu deţine informaţii suplimentare despre dosarul deschis de DNA pe tema achiziţiei de vaccinuri, în afara celor din spaţiul public, precizând că modalitatea de achiziţie la nivelul statelor UE se supune procedurii elaborate de Comisia Europeană.

„Am văzut şi eu în spaţiul public acest tip de informaţie, dar nu ştiu, nu am date suplimentare. Cert este că, ceea ce eu ştiu, modalitatea de achiziţie la nivelul tuturor ţărilor europene se supune aceleiaşi proceduri, întocmită şi elaborată de Comisia Europeană”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă, întrebat despre dosarul deschis de DNA privind achiziţia vaccinurilor.

Şeful CNCAV a precizat că România a recepţionat, până în prezent, 18,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID, din cele patru tipuri de vaccinuri acreditate, şi mai are pe stoc 3,7 milioane de doze din acestea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că a înregistrat un dosar penal în care se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri împotriva COVID-19, de la declanşarea pandemiei până în prezent.

„Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (‘in rem’), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, au informat procurorii anticorupţie.

Articolul precedentCMR, despre creșterea alarmantă a numărului de pacienți COVID-19: O presiune la nivelul secţiilor ATI
Articolul următorLista localităților cu incidența COVID cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori