Starea de anxietate este cauzata, printre altele, si de lipsa somnului. Cel putin aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetatori americani. insa, mecanismele exact nusunt cunoscute cu exactitate, scrie lefigaro.fr.

De altfel, mai multe studii ale caror rezultate au fost prezentate in luna iunie 2012 cu prilejul Congresului organizat de Academia americana pentru medicina somnului, au avut drept obiect de studiu mecanismele prin intermediul carora lipsa somnului afecteaza activitatea emotionala.

La studiul realizat de cercetatorii americani au participat 18 persoane adulte, care au fost supuse, in doua sedinte, unor teste cognitive. Trebuie mentionat ca unul dintre teste a fost realizat in conditiile in care participantii erau odihniti. Celalalt test a fost efectuat dupa ce participantii la studiu nu au dormit timp de 24 de ore.

Rezultatele au aratat ca lipsa somnului a cauzat o crestere a reactiei de anticipare a hiperactivitatii emotionale intr-un procent de peste 60%.

De altfel, lipsa somnului a devenit o problema de sanatate publica si la nivel European. in timp ce un american doarme aproximativ sase ore, un european il depaseste cu doar 45de minute, potrivit cercetatorilor, durata de somn insuficienta pentru a atinge nevoia medie de odihna, de aproximativ opt ore.