Limfomul afecteaza anual 1500 de romani

0
248

Aproximativ 1500 de romani sunt diagnosticati anual cu limfom, potrivit unei declaratii a secretarului Societatii Romane de Hematologie, dr. Radu Niculescu.

in marea majoritate a cazurilor, limfomul este o boala asimptomatica. Simptomele pot aparea, insa, sub diferite forme, cum ar fi febra, scaderea in greutate si dureri ale ganglionilor. Diagnosticat intr-un stadiu incipient, limfonul poate fi vindecat. Netratata, aceasta boala poate duce la deces, in doar sase luni.

Potrivit specialistilor, limfomul este cea mai frecventa forma de cancer a sistemului limfatic, ale carui cauze sunt necunoscute. in Romania sunt inregistrati aproape 1.500 de pacienti diagnosticati cu aceasta forma de cancer al tesutului limfatic.

Tratamentul limfomului depinde de tipul de tumora si de stadiul bolii. Tratamentele actuale includ urmarirea atenta a pacientului, chimioterapie in asociere cu anticorpi, radioterapie si transplantul de maduva osoasa. Tratamentul pacientilor cu limfom este gratuit, din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

in toata lumea, un milion de oameni sunt diagnosticati cu limfom si aproximativ 200.000 de persoane mor din cauza acestei boli, in fiecare an.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentALDH 2- enzima care elimina alcoolul din organism ajuta si la refacerea inimii dupa un atac de cord
Articolul următorMaine incepe Baby Expo!