O copilarie In care expunerea la microbi a fost extrem de limitata poate contribui la riscul de a dezvolta o forma de leucemie – studiu

0
681

O copilarie In care expunerea la microbi a fost extrem de limitata, urmata de infectii ulterior In viata, poate contribui, In anumite conditii, la instalarea unei forme de leucemie, arata un studiu nou, publicat In Nature Reviews Cancer si preluat de CNN.
Potrivit oamenilor de stiinta de la Institute of Cancer Research sub coordonarea profesorului Mel Greaves, leucemia acuta limfoblastica – cel mai comun tip de cancer In randul copiilor – este provocata de un proces In doua etape.
Prima etapa este o mutatie genetica ce predispune copilul la riscul de a dezvolta aceasta forma de leucemie. A doua etapa este expunerea la unele infectii pe parcursul copilariei, dupa ce, In primul an de viata copilul nu a intrat In contact cu microbi.
Mai exact, copiii care au crescut In locuinte extrem de curate pana la un an si au interactionat cu mai putini alti copii sunt mai predispusi sa dezvolte leucemie acuta limfoblastica.
Greaves a analizat numeroase studii efectuate pe parcursul a 30 de ani, inclusiv ale sale, In domenii precum genetica, biologie celulara, imunologie si epidemiologie, concentrate pe leucemia la copii.
„Cercetarea este o culminare a decenii de munca si, In sfarsit, ofera o explicatie credibila pentru modul In care intervine acest tip important de leucemie la copii”, a spus el, citat Intr-un comunicat. „Studiile arata ca (acest tip de cancer – n.r.) are o cauza biologica clara si este declansat de o varietate de infectii In randul copiilor predispusi, ale caror sisteme imunitare nu s-au dezvoltat suficient”, a adaugat el.
Pe de alta parte, alti experti au avertizat ca trebuie confirmate mai multe detalii sii au subliniat ca igiena si siguranta sunt cruciale.
Leucemia acuta limfoblastica este cel mai des Intalnit tip de cancer care apare la copii si afecteaza In medie un copil din 2.000. Boala este extrem de agresiva, progreseaza foarte repede si, In lipsa unui tratament, poate ucide In doar cateva luni. Principala forma de tratament este chimioterapia.
Ratele de Imbolnavire sunt In crestere In toata lumea. Un studiu a estimat ca, In 2016, In lume existau aproximativ 53.000 de cazuri.

Articolul precedentAu fost reluate tratamentele fara interferon pentru pacientii cu hepatita C
Articolul următorInterviu: Bronhopneumonia, afectiune inflamatorie a plamanului