Cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor, in Capitala, a avut loc evenimentul a€œLegislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania!?”. Scopul manifestarii a€œLegislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania!?” a fost acela de a promova drepturile si obligatiile pacientilor si de a initia o dezbatere pe tema elaborarii unei noi legi privind drepturile pacientilor din Romania.

in cadrul evenimentului au avut loc dezbateri pe subiecte de sanatate publica cu accentul pus pe problemele pacientului. Propunerea si dezbaterea unei noi Legi a drepturilor pacientilor in context european, Problemele pacientului roman, Drepturile si obligatiile pacientului in context national si european, Sistemul public/ privat al asigurarilor de sanatate din Romania, Rolul si importanta asociatiilor de pacienti, Siguranta pacientului sunt doar cateva dintre temele dezbatute in cadrul evenimentului Legislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania!?.

in cadrul dezbaterii a€œLegislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania!?” au luat cuvantul dr. Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Hotoboc, presedinte Alianta pentru Sanatate din Romania, Vasile Barbu, presedinte Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, dr. Marius Filip, medic sef Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Rodica Nassar, presedinte Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, prof.univ.dr. Florian Popa, Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, dr. Rodica Tanasescu, presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Evenimentul a€œLegislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania!?” a fost organizat de Sanatatea Media Group, in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Alianta pentru Sanatate din Romania.