La nivel mondial, infertilitatea afecteaza 18% din populatia aflata la varsta fertila

0
27

Infertilitatea este o adevarata problema, la nivel global, aceasta afectand pana la 18% din populatia aflata la varsta fertila. Mai exact, unul din sase cupluri se confrunta cu infertilitatea, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

in ceea ce priveste Romania, situatia este mult mai dramatica, deoarece infertilitatea afecteazadirect sporul natural al populatiei, care, potrivit ultimelor statistici, intre septembrie 2012 si septembrie 2013 a fost preponderent negativ.

in majoritatea cazurilor, tratamentul recomandat in infertilitate inseamna terapie cu hormoni de substitutie, stimulare ovariana, fertilizare in vitro, unele dintre ele traumatizante. insa, infertilitatea poate fi combatuta si cu tratamente fara hormoni, naturale, care refac functionalitatea axului hipofizo-tireo-ovarian.

Ad in title

„in ultimul timp, suntem din ce in ce mai des martorii rezultatelor confuze si esuarii tratamentelor de stimulare hormonala cu medicamentele clasice estro-progestative si de substitutie, menite sa remedieze disfunctiile axului hipofizo-tireo-ovarian legate de procesele de ovulatie, ovogeneza si de producerea estrogenului si a progesteronului. De asemenea, de la un an la altul numarul femeilor cu varste de pana la 40 de ani care se confrunta cu sindromul de menopauza, din cauza prioritatilor si mentalitatii – care pun pe primul plan profesia si cariera si stresul cotidian”, explica dr. Lucia Fitalau, medic primar in medicina de familie, cu competente in ecografie generala, homeopatie si fitoterapie.

Articolul precedentNoi operatii de chirurgie cardiaca pediatrica la Spitalul de Copii Marie Curie in perioada 3-8 februarie 2014
Articolul următorMinisterul Sanatatii a anuntat incheierea campaniei de vaccinare antigripala pentru sezonul 2013-2014